Collinmadai Meanie Casanova

Shetland sheepdog

Tjuven Meanie

Kategori: Allmänt

Meanie snor våra saker och springer fort och gömmer stöldgodset i sin koja :)
Nu roar han sig med sin godisboll. Han är en smart voffsing!
Det börjar gå bättre och bättre med ute-toaletteriet men ibland när vi inte har tillräckligt med koll så kan han glömma bort att han ska gå ut. Men vi blir bättre på att komma ihåg, så det ska nog gå bra.
Idag började vi på en valpkurs lite lätt. Det var Meanie och tre flickor av olika slag, en samojed, en fralla och en bitsk staffe. Jämfört med de andra odågorna var Meanie bror duktig.
Vi har ju tränat kontaktövningar hemma, vilket vi började med idag, och Meanie glänste :)
På lördag har vi teori i fyra timmar men Meanie får stanna hemma med killarna och farmor. Micke och jag ska få ha lite egentid :P

Meanie & vattenspridaren

Kategori: Allmänt

Det har varit en så varm och härlig dag idag. Charlie ville att jag skulle ta fram vattenspridaren så han kunde svalka sig lite.
Meanie passade på att utforska!


Meanie på landet

Kategori: Allmänt

Jag, Charlie och Meanie åkte ut till pappa på landet när Micke och Melle åkte och tittade på fotbollsmatch. Vi käkade kyckling på altanen och det var så varmt och skönt.
Efter maten var det dags att ta en promenad med hundarna. Meanie fick gå lös och det har gått jättebra. Han har koll på mig hela tiden, fast det är ju mycket roligare att gå med farbror Nisse och rycka honom i de stora öronen. Vi gick förbi de stora glada hästarna i hagen och jag bara väntade på att Meanie skulle komma krypandes men han var otroligt tuff och gick fram till diket för att se lite bättre. Sen kom han när jag var lite för långt ifrån honom :)

Fin!

Kategori: Allmänt

Meanie 10 veckor

Kategori: Allmänt

Äckligt Meanie!!

Kategori: Allmänt

Meanie blev bajjanödig när han var som busigast. Egentligen hade han inte alls tid med ett toabesök men i all hast kom det ut i alla fall, MEN ett tokskutt senare så mosar han bajjahögen med ena tassen och fick åka ilfart upp och saneras.
Det är underbart att ha hund :P

Meanies kurbad

Kategori: Allmänt

Igår fick Meanie sitt första klådstillande kurbad och här har ni före och efterbilderna.

Meanie i skogen

Kategori: Allmänt

Vi tog en liten upptäckspromenad i skogen innan lunch. Meanie var så duktig och gick fint i kopplet.
Titta själva :)

Meanie & tant Telma

Kategori: Allmänt

Idag fick Telma komma in i trädgården. Det var lite läskigt tyckte Meanie för hon är ju så stor. Telma tyckte att det var roligare att leka med bollen och det var ännu läskigare tyckte Meanie.
När Telma la sig ner blev han lite tuffare och ville leka.
Duktiga vovvar!

Meanie möter farbror Nisse

Kategori: Allmänt

Vi åkte ut till pappa ikväll med Meanie för att låta honom få träffa pappas drever Nisse, 6 år.
Det började bra när Micke tog ut Meanie från bilen och fåren såg oss. De hälsar alltid så trevligt när man kommer och Meanie blev superkaxig. Han ställde sig och morrade och skällde samtidigt som han viftade glatt på svansen.
Så spännande det måste vara!
Sen gick jag in och hämtade Nisse och han blev jätteglad när han såg Meanie. Vi höll dem först på avstånd så Meanie fick se och höra Nisse som inte kunde bärga sig. Nisse gnydde och åmade sig för att få komma liiiite närmre.
Det gick så bra så vi började gå omkring med hundarna på tomten och en bit i skogen. Duktiga farbror Nisse och lillfisen Meanie.
När det började regna gick vi in och hundarna busade jättefint.
Här kommer ett litet filmklipp på det första mötet.

Tant Telma

Kategori: Allmänt

Åh va kul, idag kom tant Telma förbi med matte Martina. Telma är en 12 årig bordercollie och världens mysigaste. De hade varit ute på promenad och kom förbi vid grinden och hälsade. Vovvarna har ännu inte fått träffas "på riktigt" än utan med en grind emellan. Jag tycker att det är en jättebra start. Att Meanie får träffa henne innan han får träffa henne på riktigt, om ni förstår vad jag menar.
Idag pussades de till och med mellan spjälorna och Meanie var så lycklig... tills Telma blev leksugen och skällde. Meanie drog iväg till sitt lilla säkra hörn vid häcken men var så otroligt nyfiken så han kom fram igen lika fort. Och så höll de på, skall - gömma. Meanie blev säkrare och säkrare och till slut stannade han kvar och viftade till och med på svansen.
Telma var lite hungrig så de skulle hem och äta. Meanie tittade länge efter dem och gnydde när han inte såg längre. I eftermiddag kanske de får träffas på riktigt hemma hos oss, om inte nåt annat dyker upp.
En mycket bra start har de fått i alla fall och jag hoppas att de kommer att bli bästa vänner :)

Kvällsmys!

Kategori: Allmänt

Meanie är duktig!

Kategori: Allmänt

Vi har fått en smart liten valp tror jag minsann.
Jag har lite smått börjat leka in olika ord som kom, sitt, stanna, nej och varsågod. Och han är så duktig. Sitt kan han redan, kom är på gång men det beror helt och hållet på vad han håller på med. Nej börjar han att förstå mer och mer och han kommer ihåg vad som resulterar i ett nej. Han sitter innan han får mat och jag säger varsågod, ibland förstår han på en gång och ibland tar det lite längre tid innan han går och äter.
Jag har börjat vänja honom vid halsbandet och det går ok. Han är inte så förtjust i att få det påknäppt men när det väl sitter där så bryr han sig inte. Men där leker vi också in att han ska sätta in huvudet själv i halsbandet och på så sätt på lite gott. Det är bra att ha en utbildad hundinstruktör som klasskompis som kan ge bra tips.
I morse gick vi ut på en liten runda med kopplet på. Det var spännande och lite läskigt med både ljud och koppel på samma gång. Någon av grannarna byggde altan och sågade ibland. Det var ju superläskigt.
En sak som jag är mindre förtjust i är att han gärna äter upp sitt eget bajs. Om man inte är där på en gång och tar bort det så försvinner det fort, uäk! Vi vet ju varför han gör det så det är inget konstigt, bara äckligt :P
Nu ligger Melle på golvet under en filt och Meanie har lagt sig på filten och kräver uppmärksamhet.
Mysigt!

Besök hos djurdoktorn

Kategori: Allmänt

Kl 15.00 hade vi tid för Meanie hos veterinären.

Eftersom det rörde sig om klåda fick Micke sitta kvar i bilen med Meanie tills jag anmält oss i receptionen. Vi fick ett litet rum och väntade på farbror djurdoktorn.
Veterinären tittade, klämde och kände på Meanie. Han såg så fin ut så. Vet hittade ingenting som skulle kunna orsaka klådan som Meanie känner, men pratade om att ibland kan fodret innehålla för mycket protein som skulle kunna orsaka klåda men han sa att Royal canin är ett bra foder så det borde inte vara orsaken.
Vi fick i alla fall med oss ett klådstillande mjukgörande schampo till Meanie som vi ska tvätta honom med ett par veckor framöver. Om inte det fungerar skulle vi testa Frontline innan vi avmaskade honom nästa gång.
Vi hoppas att att schampot ska fungera och att Meanie ska få slippa det som kliar.

Usch och fy!

Kategori: Allmänt

I morse trillade Meanie ner från trappen här hemma.
Vi var på övervåningen med grinden stängt. Jag satt på dass och Micke jobbade på kontoret. Meanie var med Charlie i hans rum. Jag hör att Charlie går ner för trappen för att äta frukost och han stänger inte grinden så Meanie följer glatt med ner. I halva trappen börjar Meanie busa och skutta och backar bakåt och trillar ner under trappen.
Allt detta berättar Charlie själv. Han såg när det hände och från vilket trappsteg osv. Det enda jag hörde var en duns och sen var jag typ nere på nedervåningen. Det var knappt så jag fick på mig underkläderna, så snabbt var jag på plats.
Meanie satt i vardagsrummet vid soffan och såg lite ledsen ut. Han kom till mig när jag ropade och markerade lite på vänster bak. Jag pratade lugnt med honom och sen kände jag igenom hela hans kropp från topp till tå medan han gnagde lite på en strumpleksak. Han sa inte ett knyst så jag började leka med honom för att se om han kände nåt obehag från fallet. Han rörde sig som vanligt och agerade som vanligt.
Eftersom vi har en tid hos vet idag så ringde Micke upp dem och berättade vad som hänt och sa att vi vill att de kollar igenom honom.
Meanie har kissat normalt, äter och dricker som han ska. Han har sovit och leker nu, så jag tror inte att det skadat honom.
Charlie och Melle blev jätterädda och satt vid frukostbordet och grät. Vi förklarade för Charlie att det INTE var hans fel utan vårt. Vi höll inte koll. Men nu vet han att grinden alltid ska vara stängd och om Meanie är i närheten när Charlie ska öppna grinden ska han ropa på oss.
Fasen va rädd man blir men så ska man ändå inte visa rädsla inför honom. Jag tror till och med att jag sträckte baksidan av låret i all hast för att komma ner, men det går över.
Det värsta är ju att man beskyller sig själv och ältar om och om igen.
Jag återkommer med vad vet sa angående klådan och fallet.
Nu ska jag ut och leka i trädgården för grannen klipper gräset. Man måste ju ta tillfället i akt och träna otäcka ljud medans man har möjligheten.

Hela långa trappen!

Kategori: Allmänt

Hurra för Meanie för idag vågade han sig upp OCH ner för hela långa trappen (med övervakning förstås). Grindarna får dock fortfarande vara kvar för säkerhets skull.
Tuffa lilla killen!!

Välkommen till bloggen om sheltien Meanie!

Kategori: Allmänt

Denna lilla saga började den 15:e mars 2012 då jag skickade ett mail till uppfödaren Anne på kennel Collinmadai.
Vi förlorade vår katt Gizmo i januari och kände att vår familj inte är hel utan ett djur i familjen.
Jag har alltid velat ha en hund men eftersom Gizmo jagade hundar tyckte vi inte att det passade så bra. Det blev ett stort hål när kissen gick bort så jag började titta på hundraser på nätet, bara som tidsfördriv och för att tänka på annat. Jag tittade på annonser på blocket, kikade på youtube-klipp på olika hundraser och läste på köpahund.se om de olika raserna.
Min man började kika över min axel och snart satt även han och kikade på bilder på nätet.
Efter mycket bilder och information om olika raser kom vi fram till att OM vi skulle ha en hund (vilket aldrig skulle hända) så skulle en sheltie - Shetland sheepdog, passa oss bäst. Men vi skulle ju inte ha en hund... eller skulle vi!?
Vi läste och läste och läste om rasen och blev mer och mer sugna på att ha en egen liten sheltie. Jag googlade kennlar som föder upp Shetland sheepdog, mailade ett flertal och fastnade till slut för en uppfödare bara en liten bilfärd härifrån. Jag gillade Anne direkt bara efter ett par hundra mail fram och tillbaka :) Det visade sig att hennes tik Alba precis hade fått valpar varav en hane, vilket vi ville ha. Jag fick se bilder på lille killen och min son Melvin tyckte att valpen såg ut som ett marsvin. Vi var de första som visat intresse för hanen och därmed först i kö, hurra!
När jag fick se den första bilden på hanen kände jag "där är han ju!". Han var precis så jag hade tänkt mig vår lilla hund. Fler bilder fick vi se och vi förälskade oss i den lilla parveln.
Efter 3 veckor fick vi komma och hälsa på. Vi var nervösa allihopa. Men när vi kom dit och möttes av Annes dotter och några förrymda finska lapphundar kändes allt jättebra. Hon var jättetrevlig och hundarna var otroligt glada och snälla.
Vi gick upp och träffade Anne för första gången, men det kändes som att jag kännt henne hur länge som helst. Ibland träffar man människor som man bara "klickar" med helt enkelt.
I en valplåda låg en stor (i jämförelse med valpen) nallebjörn och tätt intill låg en liten liten trefärgad sheltievalp. Mitt hjärta höll på att gå sönder. Alba, mammahund, kom och hälsade glatt och var så otroligt söt och trevlig. Min man, Micke, hade gärnat tagit med henne hem. Han förälskade sig i henne på en gång. Anne plockade upp lille valpen och räckte över honom till mig. Han var så lite och skör och mina händer kändes som stora traktorskopor runt den lilla kroppen. Han gosade in sig under min haka mot min hals och låg där. Det var så mysigt. Jag var nära till tårar men jag lyckades hålla dem i schack :)
Vi höll kontakten och fler bilder fick vi se. När han var 6 veckor åkte vi till Annes djurbutik i Ramnäs för att hälsa på igen. Lillkillen, som vi valde att kalla Meanie (uttalas Mini), var trött och hade precis somnat när vi kom. Vi tog kort, filmade och bara tittade på honom där han låg och och sov så sött. När han vaknat till fick han komma upp i min famn där han hittade min vigselring som var väldigt intressant.
ca 6 veckor
Två veckor senare var vi där igen. Det går ju inte att hålla sig borta. Det var en helt annan valp som mötte oss i butiken den fredagen. Han kom skuttandes och hälsade på oss allihopa. En otroligt söt liten lurvboll som studsade omkring. Men lika fort som han kom och hälsade på oss, lika fort slocknade han på golvet vid ett par skor. Jag plockade upp honom så han låg och sov i mitt knä. Vi var där i ca en timme, sen tröttnade Charlie och ville åka hem och ha lite fredagsmys. Men när vi satt i bilen sa han ledsen att han trodde att Meanie skulle få följa med oss hem.
Fredagen den 11 maj, på Meanies 2 månadersdag, åkte vi för att hämta hem honom. Vi hade de senare veckorna anpassat huset och trädgården för en liten nyfiken valp och inhandlat det allra nödvändigaste. Jag var så pirrig och kände mig osäker på om jag skulle klara att uppfostra en liten valp. Det var ju ändå en liten valp som vi inte kände ordentligt än. Men vi har folk runt omkring oss som kan mycket om hundar plus att vi alltid får ringa Anne om det är något. Det lugnade en hel del.
Efter pappersskrivning och lite shopping i butiken var vi redor för att åka hem. Jag hade med mig ett halsband som jag tänkte att Meanie skulle få ha på sig i bilen ifall han blev rädd eller så... men det gillade han inte alls så det slapp han. Det gick jättebra ändå. Han gnällde två ggr på väg hem men hann med att slumra till en stund i min famn så jag tror inte att han tyckte att det var så farligt ändå.
Väl hemma hade Melvin kommit hem före oss från skolan och när vi kom in med Meanie så fick Melle sig en ordentligt blöt puss.... eller mååånga blöta pussar rättare sagt.
Meanie var otroligt tuff och utforskade sitt nya hem med nyfikenhet. Han åt, lekte och sov. Det var så konstigt väder i fredags med blåst, regn och sol, men Meanie passade på att sova när det regnade och när det var sol så var vi ute och lekte i trädgården. Mest av allt sov han för det är ju tufft att vara 8 veckor och flytta hemifrån.
Natten gick över förväntan och vi sov allihopa hela natten. Jag vaknade kl 5 pga min onda hals men Meanie sov då fortfarande. Tuffa lilla kille!
Vi gick upp kl 6 och han fick gå ut och kissa. Sen tog jag med honom på en liten promenad runt lekparken innan någon annan var ute. Han gick med mig jätteduktigt och halsbandet fick vara på. Det är fortfarande lite obekvämt och det kliar lite av halsbandet men med övning och uppmuntran blir det bättre och bättre.
Meanie har dock kliat sig på benen sen han kom hem till oss och det gillar jag inte. Vill ju inte att han ska gå och vara besvärad av klåda. Jag har kollat igenom pälsen, tvättat hans filtar igen, tvättat honom med vatten men han kliar sig fortfarande så på onsdag ska vi ta en tripp till tant djurdoktorn, så ska hon få titta lite på honom. Det är ju tråkigt att han besväras av klåda men jag tycker att det är ganska bra att få besöka veterinären så han får lite "träning" där också. Då passar det ju bra att ha en sån lindrig åkomma ändå.
Jag tog en hel del kort på Meanie när han låg ute i vår djungel till trädgård. Vi hann inte klippa gräset innan vi tog hem honom. Men igår klippte Micke gräset och det gillade inte Meanie. Ljud är läskigt tycker han. Men inget mjäk här inte. Vi lekte bort det farliga och sen somnade han i sin lilla koja till toner från den läskiga gräsklipparen. På eftermiddagen skulle nästa otäcka ljudmaskin fram, dammsugaren. Jag tog med Meanie ut i trädgården men lät altandörren stå öppen så ljudet ändå hördes. Meanie var skeptisk men gick faktiskt helt själv in i vardagsrummet och kikade på Micke som stod i hallen och dammsög. En stund var han modig i alla fall. Sen kom han ut igen och vi lekte lite med stora bollen.
Fler ljud som är ganska läskiga är sopmaskinen som sopade upp gruset på parkeringen idag, vinden som fångar upp hammocktaket så det låter, de läskiga monstren i Ben Ten på Cartoon Network är också hemska. Men Meanie är ändå duktig och söker trygghet hos oss. När han känner att han samlat modet klarar han sig själv igen. Vi finns som stöd och peppning och det tror jag att han känner.
Jag fick en hel del fina bilder på lille kotten under helgen och här kommer de...